top of page

Acerca de

Testbild från Serkan_edited.jpg

Ávki brinner för samiska näringar. Under hösten 2022 startade vi upp projektet Digitalisering av samiska företag vars syfte är att  bidra till att ökad tillväxt genom att förbättra interna och externa digitala processer. 

Digitalisering för samiska företag

Image by Andrew Neel

Om projektet

Det finns massor av digitala verktyg där ute som kan göra arbetet för dig som företagare enklare så att du sparar både tid, energi och kanske även pengar. Det kan till exempel handla om att automatisera delar i din bokföring så att du slipper en del manuella moment. Sedan har vi ju det där med att synas, höras och lyckas sälja sina produkter och tjänster. Hur driver man trafik på sociala medier, vad ska man satsa på för annonsering, vilka kanaler ska man använda och behövs webbshoppen? Var börjar man och vilka steg ska man ta? 

I det här projektet ska vi lotsa 10 samiska företagare i sin egen digitaliseringsprocess så att ordentliga kliv kan tas framåt. Genom projektet kan vi erbjuda dig en hjälpande hand som tar dig framåt samtidigt som vi sätter in expertresurser där de behövs efter vägen. Detta är ett gyllene tillfälle för dig som vill mer men som saknar kunnandet och/eller resurserna. 

Vill du vara med och ha hjälp så ska du höra av dig direkt till vår projektledare Cora. Se nedan för kontaktinfo. 

Finansiärer

Projektet finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling genom Sametinget.

sametinget_webb_samisk.png
Eu.png
bottom of page