top of page

Acerca de

Avki_monster.png

Ávki AB är en ekonomibyrå och ett utvecklingsbolag som älskar

att driva företag och utveckling! Vi har specialkunskaper inom kreativt, kulturellt, samiskt och värderingsdrivet företagande men vi arbetar med alla som vill ha en välskött ekonomi eller delar vårt engagemang för utveckling. Vi bildades 2011  och ägs nu av

Unna tjerusj och Gällivare skogssameby.

Om oss

Avki_karta_samebyar

Det började med ett projekt...

Behov av mötesplats, kontor och hjälp med pappersarbetet hos fyra samebyar. Utifrån dessa behov formades projektet Centrum för samisk näringslivsutveckling och Mattias Berglund anställdes för att driva projektet under åren 2009-2011. Nu efter mer än ett decennium kan vi med glädje och stolthet se tillbaka på allt som bolaget fått vara med om och allt vi lyckats skapa. Vi har nu två samebyar som ägare, är ett tiotal medarbetare, finns etablerade i Gällivare och Jokkmokk med ekonomibyrån och utvecklingsbolag. Ovan på det har vi ett coworkingspace, flera mötesplatser och en konceptbutik. 

Vi konstaterar med tillförsikt att vi är ett av Norrbottens största privatägda utvecklingsbolag och att vi dagligen hjälper att starta företag och andra organisationer, stärka dessa och genom detta berika samhällen. Våra kontaktnät och samarbeten är stora och vi har glädjen att få arbeta tillsammans med bland annat Swedish Lapland, Energikontor Norr, LTU Business, Svensk Form Norrbotten och kreativa nätverk som sträcker sig över stora delar av Norrland. 

Våra kontor

Utsida kontor.jpg

Ávki Jokkmokk

På Storgatan 40 i Jokkmokk finner du vårt kontor där vi har både redovisningskonsulter och en projektledare. 

Storgatan 40, 962 32 Jokkmokk

+46 (0) 970-141 02

10_Butiken0325_.jpg

Ávki Gällivare

Ekonomibyrå, coworking space och konceptbutik. Öppet vardagar 8-17  och helger 12-15. 

Malmbergsvägen 4, 982 31 Gällivare 

+46 (0) 970-141 02

bottom of page