Tips på utbildning

2015-11-18 12:00
Vi vill tipsa dig om en 5-dagars charkkurs om alla typer av charkuterier av ren- och viltkött första veckan i februari på Eldrimner.

Eldrimners lärare Sven Lindauer från Tyskland har enorma kunskaper inom både chark, slakt och styckning och tysk mästarexamen. Han är även jägare och utbildad inom gastronomi. Under kursen går han igenom alla de olika typerna av charkuterier teoretiskt och praktisk. Utgångspunkten är hela kedjan från levande djur via jakt/slakt, styckning och charkförädling. Inom charkuteri är inte köttslag det viktiga men det är extra kul att kunna ordna en kurs med inriktning på ren och vilt som är råvaror som Sven är väldigt intresserad av. Ett mål med kursen är att lära sig så mycket att man sen kan komma igång med tillverkning för försäljning. Kursen är utformad så att du inte behöver särskilda förkunskaper men kunskapsmässigt ändå på en hög nivå.
 
Mer info och anmälning via Eldrimners hemsida:
 


« Tillbaka