Aktiviteter och information från Ávki

På denna sida visar vi aktiviteter som vi bjuder in till, referat från genomförda aktiviteter, information från oss och annat intressant.

Linjal

Gasskabiejvvebårrusij/Lunchträffen/ Lunšagávnnaheapmái

2017-05-30   21:40
15 juni är sista lunchträffen för samer 60+ i Gällivare innan sommaren.

Lax och trevligt umgänge står på menyn. Anmälan till info@avki.se.

Inbjudan lunchträff vecka 24

Linjal

Grundäggande ekonomi

2017-05-18   13:20
Lär dig hantera företagets ekonomi och göra strategiska val för framtiden.

Oavsett om du ännu inte har startat ett företag, är nystartad eller har varit igång ett tag så kommer du genom kursen att få en stor nytta av att lära dig mer om företagsformer och vad som är lämpligast för dig, moms och avdragsförbud, bil i företaget, sambandet mellan bokföring, bokslut och beskattning, resultat och uppföljning samt mycket mer. Du får dessutom en insikt om pension, sjuk- och föräldrapenning samt vad som påverkar din inkomst nu och i framtiden.
Varje tillfälle har ett begränsat antal platser! Projektet riktar sig i första hand till företagare, anställda på ett företag och samebyar. Vid fler anmälda än antal platser kommer därför dessa att prioriteras. Alla Ovttas kurser och utbildningar är kostnadsfria!
(Sista anmälningsdag inom parentes)

Gällivare på Vallje 8 juni kl 09.00-15.00 (7 juni)
För mer information om kursen maila oss på info@ovttas.com
Är det akut ring Moa på 073-8062906

Info och anmälan: http://www.sapmi.se/kurser/grund_ekonomi/

Linjal

Händer på Valle

2017-05-16   15:05
I slutet av maj och början av juni kraftsamlar Utvecklingsnod Sápmi på sociala medier, wordpress och film.

Mediavecka 2017


22 maj - Inspireras av Emanuel Karlsten, en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom sociala medier. Hur blir du som företagare mer framgångsrik inom sociala medier? Vilka knep och trix finns för att synas på bästa sätt?
Föreläsningen är tempofylld och exempelfokuserad där alla ska kunna ta med sig något handgripligt som kan förändra arbetssituationen redan nästa dag. Föreläsningen med Emanuel Karlsten är den första av tre mediaträffar som Utvecklingsnod Sápmi anordnar under maj och juni.

24 maj - Wordpress. Lär dig hur det användarvänliga publiceringsverktyget wordpress fungerar. Koinor future AB lär ut grunderna för att du ska kunna skapa din egen hemsida till ditt företag. På Strukturum i Jokkmokk. I samarbete med North Business Arena.
Begränsat antal platser.

2 juni - FILMKLIPP OCH RÖRLIG BILD I DIN MARKNADSFÖRING. Utveckla dina praktiska kunskaper inom att skapa rörlig bild med din iphone eller iPad. Rörlig bild är idag en viktig del för att synas ännu mer med ditt företag i sociala medier eller på din hemsida. Lotta Lennartsdotter från Souvenirfilm är kursledare.
Denna föreläsning är kostnadsfri.

Anmälan till info@avki.se

Linjal

Gasskabiejvvebårrusij/Lunchträffen/ Lunšagávnnaheapmái

2017-05-09   20:40
Nästa torsdag, den 18 maj, är det dags för lunchträffen för äldre samer i Gällivare.

Lunchträffen 18 maj 

Linjal

Fler aktiviteter